Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Litoželezni pekač za pizzo, BBQ

Litoželezni pekač za pizzo, BBQ

46048
29,95 €

Ni na zalogi

Opis

Litoželezni pekač za pico znamke Boska je kot nalašč za vse ljubitelje pic in peke na žaru, saj omogoča, da spečete okusno pico na žaru v 5 do 10 minutah!
Pekač iz litoželeznega jekla s kovinskim pokrovom zagotavlja odlično razporeditev toplote, zato bo pica lepo hrustljava. Ker je majhen, pa ne zavzame veliko prostora, ko ga ne potrebujete.
V pekaču lahko pripravite pizzo premera do 14 cm.

Navodilo za uporabo:
- pri uporabi si pomagajte tudi s skicami, ki so del priloženih originalnih navodil,
- zakurite žar in poskrbite, da doseže temperaturo vsaj 250 °C,
- pekač s pokrovom dajte na rešetko,
- če je mogoče, naj oglje ne bo neposredno pod pekačem (glejte skico v originalnih navodilih),
- počakajte vsaj 10 minut, da se pekač dobro pregreje,
- pico skozi odprtino položite v pekač (če je le mogoče, ne dvigajte pokrova pekača, da zadržite v njem toploto), če boste pokrov dvignili, pa ga čim hitreje spet zaprite. Pozor: pokrov bo zelo vroč, zato uporabite ustrezne zaščitne rokavice za vročo posodo,
- če ima vaš žar pokrov, ga pokrijte, 
- priporočamo, da za posamezno pico uporabite približno 80 g testa. Razvaljajte ga na pomokani delovni površini (ne na pekaču), premažite s paradižnikovo omako in obložite z izbranim nadevom ter pico z lopatko odložite na pekač,
- pice ne pustite brez nadzora, dokler ni pečena,
- ko je pica pečena, jo vzemite s pekača (vedno uporabite zaščitne rokavice za vročo posodo) in pico razrežite na deski (ne na pekaču). Dodajte še liste sveže bazilike in dober tek.

Nasveta:
- če se nadev pice peče hitreje kot testo, dajte nekaj kosov oglja neposredno pod pekač,
- če pa se hitreje peče testo, oglje odmaknite izpod pekača.

Čiščenje:
- prepričajte se, da je pekač hladen, preden ga operete,
- operite ga ročno s toplo vodo in detergentom za pranje posode,
- za čiščenje ne uporabljajte grobih krtač, abrazivnih materialov, sode bikarbone ali korozivnih čistilnih sredstev.

Opozorila:
- pekač uporabljajte le na žaru. Uporaba na drugih virih toplote lahko poškoduje tako pekač kot vir toplote,
- premer pekača je 19 cm in je primeren za peko pice do premera 14 cm,
- pekač mora biti dobro pregret, preden nanj položite pico, sicer se bo testo prijelo na pekač,
- zagotovite, da je rešetka žara v vodoravni legi in da pekač vedno položite na stabilno rešetko oziroma podlago,
- pice ne režite na pekaču, da ne poškodujete površine,
- otroci ne smejo uporabljati pekača,
- pazite, da v bližini vročega pekača ni vnetljivih materialov ali materialov, ki bi se lahko stopili, in poskrbite, da vroč pekač vedno odložite na ognjevarno in stabilno površino,
- vsi deli se med uporabo močno segrejejo, zato za rokovanje vedno uporabljajte zaščitne rokavice ali prijemalke za vročo posodo. Preden se dotaknete delov z golo roko, se prepričajte, da so popolnoma ohlajeni,
- nepravilna uporaba pekača lahko vodi do hudih poškodb.
Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe