Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

"Creme brulee" z rožmarinom

 

sladica za 4 osebe

V manjšo posodo zlij smetano in mleko. Dodaj vejico rožmarina in nato še palčko vanilije, ki jo pred tem odpreš z nožem in iz nje postrgaš v smetano notranja semena. Vse skupaj malo segrej in pusti, da počiva pol ure. V drugo posodo zmešaj 50 g sladkorja in rumenjake. Vanje vmešaj pripravljeno smetano z mlekom. Z dobljeno maso napolni posodice za Creme brulee in jih nato postavi na pekač, ki ima dno pokrito z 1 cm vode (t.i. bain marie). Peci v pečici, segreti na 190 stopinj, od 30 do 40 minut. Nato vzemi posodice iz pečice in jih pusti, da se ohladijo, ter jih postavi v hladilnik vsaj za 1 uro.

Pred serviranjem potrosi Creme brulee z rjavim sladkorjem, tako da je popolnoma prekrita. Posodice postavi v pečico z vročim žarom od zgoraj in pusti, da se sladkor raztopi in malo karamelizira. Še bolje pa je, če sladkor stopiš in porjaviš z ročnim plinskim gorilnikom. Nazadnje posujj Creme brulee še z drobno narezanimi rožmarinovimi listki. Postrezi toplo.

 

Potrebujete:

3 rumenjaki
50 g sladkorja
2,5 dcl sladke smetane
1 dcl mleka
1 palčka vanilije
1 vejica rožmarina
100 g rjavega sladkorja
4 nizke keramične posodice za "creme brulee"
ročni plinski gorilnik (če ga imaš)

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe