za 4 osebe
Brokoli umij in nareži na manjše kose. Najprej odstrani nekaj spodnjih milimetrov stebla, ki je lahko olesenel in trd. Ostanek stebla nato nareži na tanjše kolobarje. Liste odreži in jih, če so večji, prereži še vsaj na polovico. Nato odreži vsak posamezen cvet brokolijeve glave in ga vzdolžno razpolovi, tako da dobiš nekaj centimetrov velike kose. Česen olupi in nareži na lističe.
V voku segrej nekaj žlic olivnega olja. Ko je olje zelo vroče, stresi vanj naprej lovor in nato narezane kolobarje brokolija. Praži in mešaj jih pol minute. Zatem dodaj še narezani cvetni del brokolija in na koncu še njegove liste. Praži še od 2 do 3 minute. Ognja ne zmanjšaj, ampak vmes stalno mešaj. Posoli in dodaj lističe česna ter nazadnje pinjole. Praži še toliko, da pinjole porumenijo, nato vse hitro stresi na krožnik, popopraj in takoj postrezi.
Potrebujete:
1 manjša glava brokolija
2 stroka česna
2 lista lovorja
100g oluščenih pinjol
olivno olje
sol, poper