Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Biftek z maslom Roquefort


za 4 osebe

Najprej pripravi maslo Roquefort. Maslo in sir nareži na drobne koščke in jih v manjši posodi fino zmešaj. Dodaj žličko tabasca in še enkrat premešaj. Nastalo maso oblikuj v manjši cilinder. Ovij ga v kuhinjsko folijo in postavi v hladilnik za pol ure.

Krompirja dobro umij in ju v slani vodi skuhaj. Medtem očisti papriko.

Sesekljaj jo zelo na drobno. Skuhan krompir razreži po dolgem na polovico. Prek vsake polovice nadevaj sesekljane paprike. Posoli, dodaj nekaj kapljic olivnega olja in peci v pečici pri 220 C 15 minut.

V ponvi segrej olje in popeci biftke najprej po eni strani 2 do 3 minute. Nato malo posoli. Dodaj v ponev koščke masla in ko se to začne peniti, biftke obrni in jih popeci še po drugi strani. Vzemi jih iz ponve, zavij v aluminijasto folijo in jih pusti počivat nekaj minut.

Medtem prilij v ponev marsalo, dodaj malo soli in sveže strtega popra ter pokuhaj v gosto, a še vedno tekočo omako. Vmešaj košček masla in nato dodaj sok, ki se je od pečenih biftkov nabral v foliji.

Biftke postavi na krožnike. Prelij jih s pripravljeno omako. Na vsakega položi rezino masla Roquefort. Dodaj še po eno polovico krompirja s papriko za vsako porcijo.

Papriko potrosi s suhim origanom. Nato postavi vsak krožnik za 5(!) sekund v še vedno vročo pečico, da se maslo začne topiti. Ponudi takoj!


Potrebujete:

4 goveji biftki
100 g masla
100 g sira Roquefort
žlička tabaska
1 dcl Marsale ali drugega sladkega vina
rastlinsko olje
poper
sol
2 večja mlada krompirja
1 večja rdeča paprika
olivno olje
origano

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe