Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Beljakova torta s stepeno smetano

 

Beljake stresi v posodo električnega mešalnika in nekaj minut stepaj, da nastane sneg. Nato počasi dodajaj sladkor in stepaj naprej, dokler masa ne postane trda in se začne svetiti.

Zelo na drobno sesekljaj čokolado in jo dodaj stepenemu snegu ter previdno zmešaj. Pripravi si dva večja kosa papirja za peko in ju nato obreži v obliko okroglega tortnega modela s premerom približno 26 cm. Postavi ju na večji raven pekač. Na vsakega nadevaj in enakomerno razporedi polovico pripravljenega snega. Sneg peci 15 minut pri 170 stopinjah, nato znižaj temperaturo na 150 stopinj in še enkrat peci 15 minut. Vzemi pekač iz pečice in pusti, da se tortni plasti ohladita.

5 minut preden postrežeš torto, stepi smetano brez sladkorja. Eno izmed tortnih plasti postavi na okrogli servirni krožnik in nanjo previdno razporedi stepeno smetano, ki jo nato pokrij še z drugo plastjo. Torto čim prej ponudi.

 

Potrebujete:

90 g zmletih lešnikov ali orehov
90 g 70% črne čokolade
150 g sladkorja
4 beljaki
papir za peko

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe